Behandlingar

akmassagen

Dubbelklicka här för att lägga till din egen Aktuell och viktig hälsoinformation;

Se längst ned på denna sida.


För ditt välmående och din hälsa

BEHANDLINGAR


Avslappningsmassage - En mjuk och avslappnande massage med mycket långa strykningar och grepp för att du skall kunna varva ned både till kropp och själ genom att bl.a. lugna ned aktiviteten i stressade muskler och nervsystem.


Svensk klassisk massage - en lätt till djupgående massage med fastare grepp, strykningar och tryck. Musklerna bearbetas och töjs ut både i muskelfibrernas naturliga riktning och även i tvärgående riktning.


Massageterapi/Behandlande massage -

(bl.a. vid olika former av smärtproblematik och rörelseinskränkningar)

Behandlingen kan bestå av flera olika former av manuella terapier. Kroppens mjukdelar (hud, bindväv, ligament och muskler) bearbetas genom olika former av massage, bl.a.; svensk klassisk massage, men även med muskulering, triggerpunksbehandling mm. Vid behov görs kroppsinspektion, rörelse- och muskeltester i början av behandlingen. Vissa ergonomi-, träning- och stretchtips ges sedan i samråd med klienten för aktuellt problem.


Behandlingsförklaringar:

- Muskulering; muskeltöjningar, muskelförlängning/longering och pressur

- Pressur; olika sorters tryck på muskler

- Triggerpunktsbehandling (TP); bearbeta spända muskelsträngar som ofta skapar ”strålande” smärta/känningar i specifika smärtutbredningsområden på kroppen.

Övriga behandlingsformer:Strain and Counterstrain / Avlappnande led- och muskelbehandling


Vid olika smärttillstånd i kroppen som kommer från en problematik som innefattar både muskler och leder så kan det även visa sig som symptom av ömma punkter på kroppen (s.k. tender points). Med hjälp av dessa punkter kan terapeuten sedan hitta olika vilolägen för leder och muskler som får kroppen att släppa på spänningar och krampade tillstånd som skapar smärtan. Detta kan avhjälpa och/eller lindra både kroniska och akuta problem i hela kroppen. E.x. ryggskott och nackspärr, men även smärtor kring höft och fötter bl.a. (Andra namn på liknande behandlingar är även Positional Release Therapy och Ortobionomi).Sakro-Kraniell Terapi (samma som Kraniosakral Terapi fast en annan skola)


Denna behandling kan hjälpa till att rätta till olika snedställningar i kroppen som skapats vid bl.a. fysiska trauman som wiphlasch och problem med nacke, rygg, axlar, svanskota m.m. Behandlingen hjälper även vid ledbesvär, kronisk smärta, fibromyalgi, graviditetsbesvär såsom bl.a. foglossningssmärta och illamående (även annat illamående). Med Sakro-Kraniell terapi kan man även minska koncentrationssvårigheter, utmattningssymtom, tinnitus, magbesvär, nedstämdhet och sömnstörningar. Den är dessutom väldigt avslappnande vid olika stresspåslag både fysiskt och mentalt och hjälper ofta väldigt effektivt mot huvudvärk, migrän och yrsel bl.a.

Själva utförandet av en Sakro-Kraniell behandling innebär att  terapeuten placerar sina händer på patienten, vilket ger dem möjlighet att känna de kraniosakrala rörelserna. Dessa rörelser orsakas av den fysiska/fysiologiska mekaniken som omfattar skallen med dess fogleder, korsbenet och dess förhållande till höftbenen, ryggkotorna, hjärnhinnorna, hjärnan samt ryggmärgen tillsammans med ryggmärgsvätskan och dess cirkulation. Huvudområdena  är skallen och korsbenet.

Behandlingen sker med kläderna på.


(Alla stora fysiska trauman skall alltid först undersökas av en läkare innan vidare behandling).Revolving


Revolving är en massagemetod som syftar till att verka uttänjande på bindväven (fascian) som omsluter kroppens muskelgrupper, exempelvis då denna har blivit förkortad på grund av felaktiga kroppsställningar och ibland även operationsärr. Massagen utförs med mycket tryck och långa, långsamma rörelser där bindvävens elasticitet bestämmer hastigheten. I denna massagemetod används inte lika mycket olja som oftast i vanlig massage, för att säkerställa att man når de undre lagren där hud och muskler möts.


Urval av utbilningar / kurser:- Massageterapeut, Axelssons Gymnastiska Institut 2000-2001.

- Strain and Counterstrain (grundkurs). 2001 med René Lidén på Axelsons.

- Kroppsläsning (Läsa av kroppshållning och vad som kan orsaka snedställningar i kroppen), 2003 med Eva Rask på Axelsons.

- Myofascial Massage (En form av bindvävsmassage där man med längre drag töjer ut förtätad bindväv), 2003 med George Kousaleos via Axelsons

- Muskeltestdiagnostik/Kinesiologi, 2004, Kiropraktorcentrum

- Sakro-Kraniell Terapi (grundkurs), 2008

- Revolving (grundkurs), 2011

- Basmedicin, Uppsala Universitet, 2012

- Bindvävsmassage (grundutbildning), 2017.Försäkring


Jag är medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, certifierad av Branschrådet Svensk Massage och har försäkring via dem och Svedea AB Specialförsäkringar, vilket inkluderar både terapeut- och patientförsäkring.


Priser på Kvarnholmen =
30 min: 400:-

40 min: 540:-

50 min: 640:-

60 min: 680:-

90 min: 950:-

Klippkort erbjuds. Betala 5 behandlingar och få en gratis vi utnyttjande inom 6 månader. Betala per gång eller allt vid ett tillfälle.

Massage så mycket mer än muskelavslappning!

Syftet med denna studie var att fastställa effekten av en enda behandling med svensk klassisk massage på det endokrina systemet och immunförsvaret. Forskare på Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles rekryterade 53 vuxna friska personer till studien. 29 slumpmässigt utvalda fick en 45-minuters djupgående svensk klassisk massage och de övriga 24 fick en mycket lättare massage. Tester togs just innan och upp till en timme efter utförda behandlingar. Forskarna märkte till sin förvåning att en enda massagebehandling orsakade mätbara biologiska förändringar. De som fick den svenska klassiska massagen hade mycket lägre nivåer av stresshormonet kortisol i blod och saliv och lägre nivå av arginin vasopressin, ett hormon som kan leda till ökning av mängden kortisol. De hade också en ökning av antalet lymfocyter, vita blodceller som är en del av immunsystemet. Forskarna kom fram till att om man fortsätter med fler behandlingar kan det på ett positivt sätt påverka inflammatoriska och autoimmuna tillstånd.

Källa: October 2010, 16(10): 1079-1088. doi:10.1089/acm.2009.0634"

MASSAGENS EFFEKTER


- Ökar blodcirkulationen som för näring till cellerna snabbare bl.a. så de kan jobba optimalt. (Hjärna, muskler, mage mm)

- Ökar lymfcirkulation vilket för bort slaggprodukter som ex. mjölksyra, koldioxid, urinämnen och kan minska svullnader

- Mjukar upp spända muskler som kan skapa trötthet, svaghet och smärta bl.a. pga lokal blodbrist (ischemi) och förebygger även ryggskott, nackspärr mm.

- Mjukar upp bindväv och minskar även ärrbildningar som uppkommit i samband med skada

- Förebygger skador, bl.a. muskelsträckningar

- Ökar koncentrationsförmågan

- Stärker immunförsvaret

- Sänker blodtrycket

- Rehabiliterande – förkortar läkningsprocesser

- Ökar träningsprestationer

- Lugnar ned nervsystemet bl.a. genom att ”lugn- och ro-hormonet” oxytocin utsöndras och beröringsreceptorer som bearbetas stör ut stresshormonerna i kroppen

- Stimulerar endorfinproduktionen så att överföring av smärtsignaler blockeras

- Andningen kan förbättras när muskler runt bröstkorgen mjukas upp och ej trycker ihop den

- Förbättrar sömnen

- Ökar kroppskännedomen


Exempel på problem som massageterapi (och några av de andra behandlingsformerna) kan avhjälpa/lindra =


•Spänningshuvudvärk/migrän

•Stress

•Musarm/Tennisarmbåge

•Lättare ryggskott

•Lättare nackspärr

•Muskelsträckningar

•Felställningar

•Kramptillstånd

•Fotsmärtor

•Vadsmärtor

•Knäsmärtor

•Karpaltunnelsyndrom

•Träningsskador (vissa)

•Whiplash (i vissa fall)

•Benhinneinflammation

(Fr.a. problem från muskler, ligament och bindväv)

När man ej skall ta massage- Akuta skador (på stället)

- Feber

- Akut/aktiv inflammation (på aktuellt ställe)

- Akut infektion

- Svår förkylning/influensa

- Smittsamma hudåkommor


I vissa andra fall skall man vidta försiktighet, men lugn och mjuk massage är fortfarande oftast ok. Kontakta mig gärna och/eller dubbelkolla med läkare vid osäkerhet
Aktuell och viktig hälsoinformation:

I dagsläget när viruset Covid-19/Corona är i omlopp så tar jag bara emot helt friska klienter, så om ni är förkylda så ber jag er stanna hemma tills ni tillfrisknat helt. Pga detta har jag kortat ned avbokningstiden till 2 innan bokad behandling.


Jag själv följer Folkhälsomyndighetens alla riktlinjer ang. extra god hygien mm. Har ni fler frågor så kontakta mig gärna.

Massage för friska personer har i forskning visat sig stärka vårt imunförsvar :-).


Copyright © All Rights Reserved